Filmele de la Festivalul KINOdiseea pot fi vazute in aer liber

Cea de-a 12-a editie KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tanar se desfasoara in Bucuresti in perioada 17 septembrie – 11 octombrie si aduce pe marile ecrane din aer liber unele dintre cele mai noi filme pentru copii, dar si filme si animatii clasice create de studiourile Disney si Pixar, precum si scurtmetraje pentru toate varstele.

Anul acesta, proiectiile au loc in weekend si se vor desfasura exclusiv in aer liber, la Cinema Muzeul Taranului in aer liber, Gradina Muzeului Grigore Antipa si pe acoperisul Operei Comice pentru Copii, in conditii confortabile si sigure, respectand toate normele de distantare fizica.

In perioada 25 – 27 septembrie si 8 – 11 octombrie se va desfasura Competitia KINOdiseea Junior, care include sapte filme noi din toata lumea si care vor putea fi urmarite la Cinema Muzeul Taranului in aer liber.

Calupurile de scurtmetraje – grupate pe categorii de varsta – vor putea fi vizonate in Gradina Muzeului Grigore Antipa, iar productiile clasice (precum Marry Poppins (1964), Finding Nemo, How to train your dragon, Inside Out si Song of the Sea) vor putea fi urmarite la Opera Comica pentru Copii, in aer liber pe acoperis, cel putin pana la finalul lunii octombrie.

Programul complet al proiectiilor il gasesti aici.

Anul acesta, in cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea gazduieste, in premiera, filmele jurnalistice produse de adolescenti in cadrul proiectului Crescut Pe Muzica. Acesta si-a propus sa gaseasca si sa formeze 20 de tineri din familii de muzicieni de traditie orala si dansatori, din diferite regiuni ale tarii.

Tinerii au participat timp de o luna la sase ateliere online de jurnalism (Delia Marinescu de la Scena9), fotografie (Andreea Campeanu), documentar (regizorul si producatorul Claudiu Mitcu), scriere creativa (Vera Ion de la Scrie Despre Tine), etnomuzicologie (Bogdan-Mihai Simion) si media literacy (Jurnalista Ioana Pelehatai de la Scena 9).

La atelierele tinute pe Zoom, participantii au fost initiati si ghidati sa creeze propriile materiale jurnalistice. Scopul acestora este sa afle istoria familiei sau comunitatii muzicale din care fac parte si sa inteleaga de ce este importat sa pastreze traditia si sa o arate si altora. Proiectul este organizat de Asociatia Acces Calarasi si finantat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online.

Informatiile despre eveniment si programul sunt disponibile pe kinodiseea.ro si pe pagina de Facebook Kinodiseea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s