Bullying-ul, abordat pe intelesul copiilor in cartea Bratara prieteniei. Educatie fara bullying

Bullying-ul este un fenomen pe care multi copii il intalnesc la scoala, dar nu numai, iar unii il traiesc chiar de la gradinita.

Din fericire, societatea romaneasca devine tot mai constienta de acest fenomen si de nevoia de a lua masuri pentru prevenirea si combaterea lui. Un pas important in acest sens a fost adoptarea, in 2019, a legii care defineste, previne si interzice bullying-ul. De asemenea, in 2020 au fost adoptate si normele de aplicare a acestei legi pentru prevenirea bullying-ului in spatiile destinate invatamantului.

Pe langa acest cadru legat, este binevenita orice initiativa care abordeaza bullying-ul si ofera sprijin in prevenirea si combaterea acestui fenomen.

O astfel de initiativa a avut Simona Suhani, care a lansat de curand cartea “Bratara prieteniei. Educatie fara bullying”, ideala pentru a le vorbi copiilor despre bullying pe intelesul lor, de la varste mici.

Asculta interviul acordat de Simona Suhani lui Marius Constantinescu, in emisiunea Happy Music de la Itsy Bitsy:

Simona Suhani este educatoare, iar cartea este inspirata de experienta sa pedagogica si de interactiunile zilnice cu copiii de gradinita.

Cartea “Bratara prieteniei. Educatie fara bullying” contine activitati pentru intreaga familie si raspunsuri la intrebari venite atat din partea copiilor, cat si a parintilor, prezentate sub forma de poveste.

Copiii si parintii pot afla din paginile cartii de ce exista bullying, ce inseamna bullying-ul si cum putem sa ne dam seama daca suntem agresori, victime sau martori, cum putem gestiona acest fenomen si cum le putem creste copiilor stima si imaginea de sine.

De asemenea, cartea contine mici „trucuri pedagogice”, pentru solutionarea anumitor dificultati din viata copiilor, precum si activitati educative si chiar un boardgame destinat familiei, pentru dezvoltarea inteligentelor multiple.
Mai multe detalii despre carte se gasesc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s