Sute de carti donate pentru Centrul Educational de la Manastirea Valenii de Munte

Prima biblioteca sociala din anul 2021 din campania Daruieste o lume de basm a fost creata de Asociatiile KinetoBebe si EMOVERE la Centrul Educational de la Manastirea Valenii de Munte.

Este cea de-a 17-a biblioteca sociala din acest proiect, care a ajuns pana acum la copiii care au nevoie de carte in sate, scoli, spitale sau centre sociale.

Biblioteca donata va fi elementul central al acestui centru educational creat de preotul Rafael Tanase impreuna cu reprezentantii Fundatiei World Vision Romania, pentru a ajuta copiii care au nevoie de sprijin in educatie, din categorii defavorizati si fara acces la carte.

„Daca pandemia ne-a incetinit anul trecut ritmul in care ajungeam cu carti la copiii care au nevoie de ajutor, de acces la carte si educatie, in 2021 ne-am propus sa facem cat mai des biblioteci acolo unde este nevoie. De aceea facem un apel catre edituri, companii care pot sa ne doneze carti noi si catre parinti care pot sa aleaga carti de care nu mai au nevoie si sa le aduca la centrele noastre de colectare. Noi le transformam in biblioteci apreciate de copii.” declara Raluca Chisu (Asociatia KinetoBebe) si Monica Popescu, initiatoarea campaniei.

Cartile noi din aceasta biblioteca sociala au fost primite in dar de la partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCU, Editura Litera, Editura RAO.

Alaturi de aceste carti au fost donate multe carti clasice, in stare buna, primite de la persoane fizice, prieteni ai campaniei.

Proiectul Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de  Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE, cu sustinerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

Cu sprijinul publicului si al companiilor generoase au fost create pana acum 17 biblioteci sociale la: Scoala de la stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la Centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Casa Buna din Ferentari, la Boghesti Vrancea, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, la Spitalul de psihiatrie Eftimie Diamandescu, la Primaria din comuna Gradinari si la centrul Centrul educational social Sfintii Petru si Pavel din Medgidia.

Oricine poate dona carti in stare buna in cadrul campaniei Daruieste o lume de basm, aducandu-le la unul din centrele de colectare:

  • Centrul KinetoBebe Mosilor – Calea Mosilor nr. 158, Sector 2
  • Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  • Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s