Exudatul faringian: Il mai facem daca nu este obligatoriu?

Exudatul faringian: Il mai facem daca nu este obligatoriu?

Chiar daca analizele medicale nu mai sunt obligatorii pentru inscrierea copilului la gradinita sau la scoala, tot este important sa facem exudatul faringian, atat pentru sanatatea copilului, cat si pentru binele celor din jur. La Traieste Sanatos cu Simona, dr. Carmen Cretu ne spune de ce.

Motivul pentru care analizele medicale se faceau la inceputul anului scolar este simplu: cat timp copiii au fost in vacanta, ei s-au aflat in alte medii si au cunoscut alti oameni, toti cu microbii lor.

Exista situatii in care cei mici nu se infecteaza deloc, exista momente in care parintii observa ca picii lor s-au imbolnavit si mai sunt acele enervante situatii in care copiii poarta infectia fara sa stie de ea si ajung sa isi infecteze colegii, prietenii sau familia.

De aceea, exudatul faringian ar trebui facut la medic in continuare, chiar daca nu este obligatoriu.

Daca micutul tau are o infectie de care nimeni nu isi da seama, pot aparea complicatii precum scarlatina, viroze sau, tardiv, un reumatism interarticular.

Despre cum se realizeaza exudatul faringian ne spune dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s