Pregatirea parintilor pentru prima zi de scoala

Pregatirea parintilor pentru prima zi de scoala

La orice varsta, prima zi de scoala vine cu un nou set de emotii, atat pentru parinti, cat si pentru copii. Pentru a putea sa ne ajutam prichindeii sa se acomodeze mai usor, este nevoie sa tinem cont de cateva principii de care vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Inainte de prima zi de scoala, reactiile pot fi diferite, de la o familie la alta. Poate copilul tau de-abia asteapta sa isi cunoasca sau sa isi revada colegii. Poate ca ii este teama ca nu se va descurca la noile materii. Poate va fi suparat ca i se termina vacanta prea curand (aici, ne simtim nevoiti sa amintim ca a avut o vacanta de 3 luni).

Oricare ar fi cazul, este important pentru copil sa stie ca, indiferent de situatia de la scoala, acasa nu se va schimba nimic si ca va avea mereu un refugiu alaturi de parintii sai.

Este suficient ca i se vor impune o multime de reguli noi la scoala, ca va avea materii care poate nu ii vor face placere si ca probabil nu se va intelege cu toti colegii. Prima zi de scoala este suficient de incarcata emotional, cat sa nu mai adaugam si noi, parintii, „surprize” in plus.

In calitate de parinti de scolari, cel mai important lucru este sa le aratam sustinere in ceea ce le place lor sa faca, fara sa le impunem ce credem noi ca ar trebui sa faca.

„Orice generatie este irepetabila”, spune profesorul Mihai Stamatescu. „Nu e cazul sa ii crestem asa cum am crescut noi.” Afla si mai multe sfaturi pentru prima zi de scoala, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s