Scarlatina: simptome si recomandari

Scarlatina: simptome si recomandari

Scarlatina este o alta afectiune regasita printre bolile copilariei. Cat de periculoasa este si cum o depistam? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Stiai ca acelasi streptococ care cauzeaza scarlatina este responsabil si de infectii mai usoare, precum faringita sau otita? Diferenta sta fie in puterea streptococului intr-un anumit moment, fie de imunitatea copilului. Daca micutul are o imunitate buna, va face un rosu in gat. Pe de alta parte, daca are sistemul imunitar slabit, risca sa dezvolte scarlatina.

Cel mai frecvent, intalnim boala la copiii cu varste intre 3-9 ani. La inceput, ca orice boala a copilariei, scarlatina se manifesta prin febra si dureri in gat. Apoi, apar bubitele.

Pentru a face diferenta intre scarlatina, varicela, oreion sau rujeola, dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru, ne recomanda sa ducem copilul la medic, pentru a-i face un exudat.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

Despre cat de contagioasa este scarlatina si ce se intampla daca ramane netratata aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

 

Mai multe despre bolile copilariei gasesti aici:

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s