2 idei de reciclare a oualor de plastic

Daca ai decorat casa si masa de Paste cu oua de plastic, nu te grabi sa le arunci sau sa le pui in cutii in debara. Le poti folosi pentru a realiza cateva jucarii distractive si educative pentru copilul tau. Iata ce poti face:

Maracas din oua si linguri de plastic

Copiilor le place sa faca muzica folosind tot felul de instrumente neconventionale, asa ca cel mic se va bucura daca-i propui sa realizati impreuna cateva maracas colorate.

Materiale necesare:

  • Oua de plastic
  • Linguri de plastic
  • Banda adeziva
  • Paste fainoase, boabe de fasole, orez

Este foarte simplu sa faci aceste maracas: umple ouale cu paste fainoase, boabe de fasole sau orez, apoi aseaza cate un ou intre doua linguri si leaga bine lingurile cu banda adeziva.

Oua educative

Poti folosi ouale de plastic sa-l inveti pe copilul tau sa numere sau sa citeasca intr-un mod foarte amuzant. Pentru asta ai nevoie doar de oua de plastic (formate din cate doua jumatati) si cateva carioci.

Ce ai de facut:

Pentru a-l incuraja pe cel mic sa invete sa citeasca fa o lista cu cateva cuvinte scurte care au un o silaba comuna, de exemplu “mama”, “masa”, “mare”, “mana”. Scrie pe o jumatate de ou prima silaba, iar pe cealalta jumatate de ou diferite variante de silabe cu care se pot forma cuvinte. Daca vrei, poti face ouale si mai interesante, scriind mai multe silabe pe ambele jumatati de ou. Roaga-l apoi pe cel mic sa roteasca cele doua jumatati de ou pentru a forma cat mai multe cuvinte.

O alta varianta e sa scrii pe o parte din jumatatile de ou litere mici de tipar, iar pe celelalte jumatati literele mari de tipar, rugandu-l apoi pe copil sa potriveasca ouale.

Pentru ouale matematice deseneaza puncte pe o parte din jumatatile de oua, iar pe restul jumatatilor scrie cifrele sau numerele corespunzatoare. Invita-l apoi pe cel mic sa potriveasca ouale, astfel incat numarul punctelor sa corespunda cu cifra sau numarul desenate pe cealalta jumatate.

De asemenea, pentru copiii mai mari poti scrie pe o jumatate de ou diferite operatii matematice, iar pe cealalta jumatate diferite rezultate.

 

Stii si alte modalitati de reciclare distractiva a oualor de plastic? Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s