Elevii foarte buni ar putea promova doi ani in unul singur

Elevii capabili de performante scolare exceptionale se vor putea inscrie in programul de parcurgere a doi ani de studii in unul singur.Astfel, ei vor studia 50% din materiile aferente anului curent de studii si 40% din cele ale celui de-al doilea an.

Proiectul de metodologie propus de Ministerul Educatiei face parte din legislatia secundara a Legii Educatiei Nationale si va intra in dezbatere publica.

Conform metodologiei, vor putea participa la acest program doar elevii din invatamantul preuniversitar, de la forma de invatamant cu frecventa, care au rezultate exceptionale si care au capacitatea fizica si intelectuala de a se adapta cerintelor unei clase cu elevi mai mari.

Promovarea a doi ani in unul singur se poate realiza o singura data in fiecare dintre ciclurile primar, gimnazial si liceal, iar clasele de inceput si de sfarsit de ciclu se exclud.

Pentru a fi acceptati in program, elevii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: sa obtina calificativul anual “foarte bine” in invatamantul primar sau media generala minimum 9,00 pentru cei din invatamantul gimnazial si liceal. De asemenea, calificativul sau media generala la fiecare obiect in anul scolar anterior trebuie sa fie “foarte bine” pentru elevii din ciclul primar sau minimum 9,00 pentru cei din invatamantul gimnazia ori liceal.

Nu vor fi acceptati in program elevii cu probleme de comportament: calificativul sau media anuala trebuie sa fie “foarte bine” pentru cei mici, respectiv minimum 9,50 pentru elevii de gimnaziu si liceu. O alta conditie pe care trebuie sa o indeplineasca este promovarea unui test transdisciplinar din curriculum clasei anterioare, cu un punctaj de cel putin 80% din totalul punctajului.

Elevii acceptati in program vor frecventa cel putin 50% din cursurile scolare aferente anului curent si cel putin 40% din cele ale celui de-al doilea an de studiu. De asemenea, vor primi consultatii din partea profesorilor si vor participa la programe de instruire diferentiata, pentru elevi capabili de performanta.

Intreaga metodologie e disponibila pe site-ul Ministerului Educatiei.

Sursa: Evz.ro


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s