Editura Gama lanseaza campania „Corpul meu, regulile mele!“

Editura Gama incurajeaza abordarea unor subiecte sensibile din viata copiilor in cadrul campaniei „Corpul meu, regulile mele!“.

Campania porneste de la doua carti nou aparute in cadrul colectiei „Emotii si dezvoltare personala“. E vorba de cartile „E corpul meu! Eu decid!” si „Nu“ inseamna „NU“!, care abordeaza subiecte precum intimitatea si siguranta corporala personala.

Cartile le vin in ajutor parintilor cu sugestii de intrebari pentru initierea unor discutii care sa ajute la dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor copilului despre siguranta corporala, respect, drepturi, consimtamant, limite personale si alegeri si sa-i sporeasca increderea in sine si convingerea ca are puterea de a lua atitudine atunci cand se simte in pericol.

De ce este important sa le vorbim copiilor despre intimitate si siguranta corporala?

Vorbind deschis despre zone intime, limite corporale, atingeri permise si nepermise, respect si consimtamant, cei mici invata, de la o varsta foarte frageda, sa aiba o voce puternica si clara in ceea ce priveste drepturile lor – mai ales cele referitoare la propriul corp.

In acest fel, vor avea incredere sa spuna cand sunt nefericiti sau cand se simt inconfortabil in orice situatie.

O voce increzatoare si puternica la un copil mic se transforma intr-o voce puternica si increzatoare de preadolescent, adolescent si, mai tarziu, adult.

In ziua de azi, cand exista atat de mult bullying online si offline si diferite forme de abuz – fizic, emotional sau sexual –, copiii trebuie sa invete cat mai devreme sa spuna raspicat cand drepturile nu le sunt respectate.


Un comentariu la „Editura Gama lanseaza campania „Corpul meu, regulile mele!“”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s