Distractie cu hartie si lipici: bufnite de zapada

Bufnitele sunt unele dintre cele mai indragite pasari, iar bufnita polara sau de zapada ni se pare si mai fascinanta. Ii poti vorbi copilului tau despre aceste pasari impresionante in timpul unei super distractii cu hartie si lipici.

Astazi va propunem sa realizati impreuna bufnite polare din bucatele de hartie.

Materiale necesare:

  • hartie de diferite culori: neagra, alba, galbena, maro
  • ziare vechi
  • foarfeca
  • lipici
  • optional: vopsea acuarela alba (si pensula)

Pentru inceput, invita-l pe cel mic sa rupa in bucatele o coala-doua de hartie alba sau cateva pagini de ziar. Aceste bucatele vor reprezenta penele viitoarei bufnite.

Dupa ce ati strans suficiente bucatele de hartie aseaza pe masa de lucru o coala de hartie, de preferinta neagra (sa reprezinte noaptea) si lasa-l pe copil sa lipeasca, una cate una, „penele” pufnitei (ca sa-i fie mai usor poti desena inainte conturul unei bufnite, sa-l ghideze).

Decupeaza si o pereche de ochi mari, un cioc triunghiular si lipeste-le pe chipul pasarii realizate din bucatele de hartie.

Poti completa opera asezand bufnita pe o ramura de copac (realizata dintr-o fasie de hartie maronie), lipind o luna sau pictand fulgi de zapada. Suntem siguri ca veti obtine un portret de bufnita original si foarte frumos!

Daca ti-a placut aceasta activitate iti recomandam sa faci si:

Bufnite din conuri de brad

Bufnite din frunze

Hranitoare pentru pasari


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s