Despre visele copiilor mici

Despre visele copiilor mici

Desi nu avem cum sa stim cu siguranta la ce viseaza puii nostri, ne putem da seama daca visele copiilor nostri sunt frumoase sa urate, chiar daca ei nu stiu sa ne explice prea bine. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa intuiesti la ce viseaza micutul tau si cum sa il ajuti sa aiba cat mai putine cosmaruri.

De regula, ceea ce se intampla in visele copiilor este o imagine asupra evenimentelor prin care ei au trecut deja. Pot fi evenimente bune, care rezulta in vise frumoase, sau evenimente triste, care aduc cosmaruri.

Pana spre 3-4 ani copiii nici nu prea pot face diferenta dintre vis si realitate, astfel ca e destul de greu sa-l linistesti pe cel mic dupa un cosmar spunandu-i ca a fost doar un vis. Il poti lua insa in brate, asigurandu-l ca esti langa el si ca e in siguranta.

In privinta cauzelor pentru care copiii viseaza urat, nimeni nu stie exact care sunt acestea. Unii specialisti spun ca anumite evenimente stresante ii pot face pe micuti sa aiba cosmaruri; poate fi mutarea intr-o casa noua, aparitia unui nou membru in familie, poate un accident sau chiar o poveste sau o imagine surprinsa la televizor.

Mai multe despre visele copiilor si despre cum iti poti ajuta puiul sa aiba un somn usor iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s