Despre emotii: Ce este curajul

Despre emotii: Ce este curajul

Orice parinte vrea un copil curajos, care sa poata infrunta orice obstacol in viata. Dar, cand ne gandim la ce este curajul, automat il asociem cu cel putin o frica. Cum iti ajuti piciul sa isi descopere emotia numita curaj? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Este o vorba care spune ca „nu exista curaj in absenta fricii”. Este cat se poate de adevarata, pentru ca a fi curajos nu inseamna sa nu iti fie teama. In schimb, cand vorbim despre emotii si despre ce este curajul, aflam ca a fi curajos inseamna sa iti infrunti frica, pentru a trece printr-o situatie dificila. Curajul si frica nu se anuleaza una pe cealalta, ci sunt emotii complementare.

In ceea ce ii priveste pe copii, psihoterapeuta Marilena Ionescu ne spune asa: „Cred ca, atunci cand ne intalnim cu situatii in care ei ezita sa faca anumite lucruri, cred ca trebuie sa le respectam si sa le dam spatiul necesar pentru a da un pic inapoi”.

Cu alte cuvinte, sa nu ne fortam copiii sa fie curajosi atunci cand ei nu sunt pregatiti. Sa ii ajutam sa descopere ce este curajul, in ritmul lor.

Mai multe despre cum ii invatam pe cei mici despre emotii si despre curaj aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

Acest material face parte din campania Gradinite fara Bullying.

#gradinitefarabullying #scolifarabullying #sanatateemotionala


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s