Cum se dezvolta vederea la bebelusi

Cum se dezvolta vederea la bebelusi

Ca toate celelalte lucruri care tin de ei, si vederea la bebelusi se dezvolta in timp. La Parinti de Pici, vorbim despre cum vad prichindeii inca de la nastere.

Stiai ca, pana la 3-4 luni, cei mici nu pot distinge culorile? De fapt, copiii ajung sa vada clar abia la varsta de 1 an, iar vederea continua sa li se dezvolte pana spre 5 ani.

La inceput, vederea la bebelusi este destul de neclara. La nastere, ei pot distinge lumina si miscarea, dar nu vad mai departe de 20-30 de centimetri.

Cu timpul, prichindeii vor incepe sa distinga figuri si forme, iar la o luna vor putea chiar sa isi fixeze parintii cu privirea si sa se uite in ochii lor, atata timp cat se afla la 30 de centimetri de ei.

Pana cand incep sa distinga culorile, cei mici pot totusi sa priceapa destul de bine contrastele alb-negru. Sunt cele mai puternice si usoare combinatii de culori pentru primele luni de viata ale copiilor.

Exista studii care arata ca, daca ii expunem pe cei mici la contraste alb-negru, le putem stimula foarte mult curiozitatea si activitatea creierului, ajutand, in acelasi timp, ca vederea la bebelusi sa se dezvolte mult mai repede. Asculta Parinti de Pici si descopera resurse utile de contraste alb-negru, pe care sa le folosesti cu puiul tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s