Ministerul Educatiei aloca peste 250 mil. euro pentru investitii in infrastructura scolara

Ministerul Educatiei aloca peste 250 mil. euro pentru investitii in infrastructura scolara

Ministerul Educatiei a anuntat, marti, ca vor fi alocate 258 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii educationale, autoritatile locale putand sa depuna proiecte, in perioada 4 ianuarie – 4 mai 2018, pentru a accesa aceste fonduri de reablitare a unitatilor scolare si prescolare.

„Venim astazi cu o veste buna, o veste pe care sistemul de invatamant preuniversitar o asteapta: demaram modernizarea infrastructurii educationale din invatamantul preuniversitar prin proiecte finantate din fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, optimizarea infrastructurii scolare este o conditie eminamente necesara. Iata ca facem inca un pas, unul care se adauga celor facuti pana acum, prilej pentru mine sa-i multumesc domnului ministru Marius Nica pentru tot sprijinul acordat”, a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Potrivit ministerului Educatiei, peste 10.000 de copii de varsta foarte mica si prescolari, peste 19.000 de scolari si peste 6.000 de elevi din licee tehnologice sau scoli profesionale vor beneficia de infrastructura educationala modernizata cu ajutorul acestor proiecte.

„Proiectele propuse spre finantare vor avea in vedere investitii in constructia, reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara (crese) si prescolara (gradinite), pentru invatamantul general obligatoriu (scoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregatitoare), respectiv pentru invatamantul profesional si tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice si scoli profesionale). Pot depune cereri de finantare unitatile administrativ-teritoriale, autoritatile publice locale, institutiile administratiei publice locale aflate in subordinea sau coordonarea autoritatii publice locale, in calitate de potentiali beneficiari”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre MEN.

Reprezentantii autoritatilor locale si ai celorlalte institutii, care pot aplica pentru accesarea fondurilor, sunt invitati sa de puna proiectele de reabiliare in perioada 4 ianuarie – 4 mai 2018.

„Vor putea primi finantare proiecte de minimum 100.000 euro, a caror valoare cumulata se va ridica la maximum 110,2 mil. euro (fonduri nerambursabile) in cadrul apelului dedicat invatamantului anteprescolar si prescolar, la 111,4 mil. euro in cazul apelului dedicat invatamantului obligatoriu, respectiv la 36,7 mil. euro in cazul apelului referitor la cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic si invatare pe tot parcursul vietii”, mai reiese din comunicatul institutiei.

sursa: ZF.ro


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s