De ce sa te implici in terapia pentru recuperarea copilului tau

De ce sa te implici in terapia pentru recuperarea copilului tau

Fie ca puiul tau s-a nascut prematur, fie ca are din nastere o problema de dezvoltare, este nevoie de o terapie de recuperare, alaturi de un specialist, implementata cat mai curand. Insa, pe langa activitatea de terapie alaturi de specialist, este nevoie sa continui si acasa eforturile pentru recuperarea copilului. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem de ce conteaza sa te implici si tu in terapia micutului tau.

Recuperarea nu se face in 40 de minute pe zi. Recuperarea se face in atat de multe ore in care copilul este treaz si este cu cineva acasa”, explica Raluca Chisu, manager KinetoBebe.

Implicarea ta in terapia pentru recuperarea copilului tau este necesara in problemele de orice natura, de la dezvoltarea motorie, pana la cea psihologica sau cea lingvistica. Daca vorbim de un copil nascut prematur, sansele sunt sa fie nevoie chiar de toate aceste terapii la un loc. Dar si prichindeii nascuti la termen pot avea astfel de probleme, pe care medicul le va diagnostica.

De cele mai multe ori, medicul pediatru sau neonatolog va identifica problema si iti va prescrie cateva sedinte pentru recuperarea copilului. Insa doar acele sedinte in sine nu sunt suficiente.

La orele de terapie, este nevoie sa participi si tu, sa fii atent la ce face terapeutul si sa tii minte ce exercitii este nevoie sa mai faci cu micutul tau acasa.

Afla mai multe despre implicarea ta in terapia de recuperare a copilului, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s