Deshidratarea la copii: Semnale de alarma

Deshidratarea la copii: Semnale de alarma

Pe timpul verii, hidratarea este extrem de importanta, intrucat atat copiii cat si adultii pierd mai multa apa prin transpiratie. Ca urmare, este important sa stim cum sa prevenim deshidratarea la copii. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa o recunosti si, mai important, cum sa o previi.

„Eu ii pun mereu la indemana fetitei noastre cate o cana cu apa, desi, de multe ori, tot eu insist sa bea cate o gura”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Uneori, chiar ma tem ca nu bea suficiente lichide. De aceea, sunt mereu atenta la posibile semne de deshidratare.

Pana la 6 luni, bebelusii se hidrateaza foarte bine doar cu laptele matern, acesta fiind atat de plin de nutrienti, incat copiii nu mai au nevoie de alte lichide. Daca vrei sa fii sigura ca bebelusul tau este bine hidratat, verifica daca, in 24 de ore, cel mic a udat cel putin 6 scutece.

Odata cu diversificarea, insa, apare si problema cu deshidratarea la copii, intrucat cei mici devin tot mai activi si pierd mai multa apa.

Despre cum sa iti mentii puiul hidratat si cum sa recunosti deshidratarea iti spunem acum, la Parinti de Pici.

Semne care tradeaza deshidratarea la copii

Odata cu diversificarea, copilul incepe sa-si ia portia zilnica de lichide si din apa, fructe si legume, supe sau ciorbite, lactate, ceaiuri, compoturi sau sucuri naturale. Apa ar trebui sa fie mereu la indemana, fie ca-i dai sa bea cate putin din cand in cand, fie ca-i dai o canita sa bea singur, cand doreste. Dar fii atent(a) la piciul tau, pentru ca cel mic s-ar putea sa incerce sa „triseze” si sa nu bea suficiente lichide.

Pentru a recunoaste deshidratarea la copii si a actiona in timp util, este important sa te uiti dupa urmatoarele semne: urina inchisa la culoare si putine scutece udate pe parcursul zilei, piele sau buze uscate, oboseala sau pierdere a poftei de mancare.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s