Dependenta de tehnologie la copii: Mit sau Adevar?

Dependenta de tehnologie la copii: Mit sau Adevar?

Dilema copii-tehnologie ii streseaza pe multi parinti. Cat de mult timp in fata ecranului este prea mult? De la ce varsta au voie cei mici sa stea la calculator sau la televizor? Exista o asa-numita dependenta de tehnologie sau e doar o inventie? Raspundem la aceste intrebari acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Sigur ca ai vrea sa vezi cum piciul tau se imprieteneste cu tehnologia, de vreme ce acolo este viitorul. Insa conteaza foarte mult si cum introduci orice element nou in viata lui, iar acest lucru este valabil si pentru televizor, calculator, telefon sau tableta.

In primul rand, este bine sa stii ca, in primii ani de viata, prichindeii nu ar trebui sa stea deloc in fata ecranului. Apoi, timpul petrecut cu tehnologia ar trebui sa creasca, gradual, pe masura ce se dezvolta si copilul.

In ultimii ani, a crescut foarte mult numarul cazurilor de autism infantil. Este vorba mai ales de ceea ce noi, in psihiatria copilului, numim autism-like, adica imitatia unui autism”, explica dr. Mihaela Tobescu, medic primar neuropsihiatrie pediatrica. Asadar, chiar putem vorbi de o dependenta de tehnologie.

In plus, dr. Mihaela Tobescu a sesizat foarte multe cazuri de retard in dezvoltarea limbajului expresiv, mai ales la copiii care sunt expusi de timpuriu la electronice.

Asculta editia de mai jos din Traieste Sanatos cu Simona si afla despre cum se schimba copilul expus prea mult la ecrane, despre electronicele la masa de seara si despre echilibrul intre viata reala si cea virtuala, in randul preadolescentilor.

https://www.youtube.com/watch?v=BFpLPrv61HA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s