Decor de iarna: bile colorate si inghetate

Cuceriti de zapada si dornici sa ne bucuram cat mai mult de ea, am cautat tot felul de activitati care pot fi facute in aer liber iarna. Asa am aflat de bilele inghetate si colorate care va vor da, tie si copilului tau, ocazia de a va juca impreuna atat in casa, dar mai ales afara, in zapada. Asa cum te-am obisnuit, iti propunem o activitate simpla, pentru care ai nevoie de foarte putine materiale:

  • Baloane de apa
  • Colorant alimentar – de preferat, cat mai multe culori
  • Foarfece
  • O punga
  • O tava sau un prosop vechi

Activitatea nu este complicata deloc, iar asta inseamna ca il poti lasa pe cel mic sa se implice destul de mult in pregatirea bilelor colorate, turnand, pentru inceput, cate o picatura de colorant alimentar in fiecare balon (neumflat).

Dupa ce ati pus colorantul alimentar, umple baloanele cu apa si fa-le nod. Dupa ce le-ai umplut cu apa pe toate, pune-le intr-o punga si lasa-le in congelator, sa inghete peste noapte.

A doua zi, scoate punga cu baloane din congelator si rastoarna baloanele pe prosop sau in tava. Taie capetele baloanelor cu foarfeca si dezveleste bilele de gheata multicolore.

Puneti-va apoi hainele de iarna (neaparat manusile) si scoateti bilele la joaca, facand cu ele diverse aranjamente prin zapada. Veti fi fermecati de contrastul dintre albul zapazii si culoarea intensa a bilelor inghetate.

 

Ce alte activitati de iarna ne propui? Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s