De Ziua Educatiei, lansam la Itsy Bitsy o emisiune de mindfulness pentru profesori!

Pe 5 octombrie, de Ziua Educației, lansăm la Itsy Bitsy o emisiune de mindfulness dedicată cadrelor didactice care vor să predea cu blândețe și compasiune.

Emisiunea „Călătoria de 100 de zile spre Starea de Bine!” este realizată de Simona Baciu, fondator al Programului Profesori Fericiți pentru România și Transylvania College Foundation, și este inspirată de cartea „Profesorul din Tine”, scrisă de Simona Baciu împreună cu Susan Shapiro.

Din 5 octombrie, emisiunea poate fi ascultată la Itsy Bitsy FM zilnic, de la orele 6:30, 7:30, 9:30, 14:55, 16:25 si 18:55. 

Emisiunea poate fi urmărită și online, în format video, pe canalul de YouTube Itsy Bitsy.

Urmărește prima emisiune:

Ziua Educației ne găsește anul acesta într-un context inedit, cu reguli noi de interacțiune și de predare, cu școală online și școală hibrid, cu scenarii care se pot schimba de la o zi la alta.

Suntem forțați să ne adaptăm rapid la noi realități, iar acest lucru provoacă adesea stres și anxietate atât elevilor și părinților, cât și cadrelor didactice.
În plus, devine și mai clar că educația înseamnă mai mult decât ceea ce se întâmplă într-o sală de clasă. Pe lângă educația formală, un rol tot mai important îl capătă educația informală și autoeducația.

Cu atât mai mult în astfel de momente, profesorii au nevoie să-și redescopere vocația și să-și cultive, cu blândețe și compasiune, o stare de pace și de tărie interioară, pentru a-i inspira pe elevii lor printr-o atitudine pozitivă și empatică.

Simona Baciu
Simona Baciu

Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație. Speaker, trainer, scriitor și mentor, Simona Baciu este fondator al programului Profesori Fericiți pentru România și al Transylvania College Foundation. Face parte din mai multe organizații naționale și internaționale, este câștigătoare a Premiului pentru Întreaga Activitate acordat de British International Schools și a fost decorată cu medalia Custodele Coroanei române, pentru contribuția remarcabilă în educație.

„În lume sunt 1,9 miliarde de copii. Viețile lor sunt modelate zilnic de profesori. Cum O Să Le Predai?”, întreabă Simona Baciu, invitând profesorii la introspecție.

În emisiunea „Călătoria de 100 de zile spre Starea ta de Bine”, Simona Baciu îi ghidează pe profesori către o stare conștientă, ancorată în prezent, și îi ajută să-și recunoască emoțiile, nevoile și valorile prin intermediul unor tehnici simple de mindfulness, respirație conștientă, meditație si reflecție.

Tehnicile și exercițiile propuse sunt inspirate de cartea „Profesorul din tine”, scrisă de Simona Baciu împreună cu Susan Shapiro și se bazează pe Filosofia A.R.A.T., urmând patru pași: Atenția către tine, Recunoașterea gândurilor și emoțiilor, Acțiunile și Transformarea.

Cartea, apărută în 2019 în limba engleză, a fost publicată anul acesta și în limba română sub forma unui ghid pentru profesorii care vor să predea cu blândețe și compasiune, dar și pentru toți cei care au în grijă copii sau doresc, pur și simplu, să pornească într-o călătorie către autocunoaștere și dezvoltarea conștiinței de sine.

„Călătoria de 100 de zile spre Starea de Bine!”, cu Simona Baciu, este o producție Itsy Bitsy și „Profesorul din Tine”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s