EDUBOX, educatie pentru copiii mici de acasa

Daca toata lumea isi dorea, inainte de pandemie, mai mult timp petrecut cu cei mici, dupa o vreme a devenit o provocare pentru parinti sa faca in asa fel incat acest timp sa fie de calitate.

Echipa de specialisti a Gradinitelor Butterfly era invatata sa auda bine parintii, dupa aproape 15 ani de conexiune cu ei.

Tinerii din aceasta echipa au ascultat cu atentie ce nevoi au parintii, s-au gandit ca de fiecare data la copii, mai mult decat la orice, au folosit toata cunoasterea adunata in atatia ani de performanta in educatie si au gasit cea mai buna solutie, care se numeste EDUBOX.

Proiectul EDUBOX este solutia de educatie pentru copiii care nu pot merge la gradinita, din orice motive, fie pentru o saptamana, o luna sau chiar mai mult.

Ideea proiectului ii apartine Madalinei Ion, care a creat EDUBOX alaturi de o echipa de profesori care lucreaza cu prescolari de multi ani, in gradinitele Butterfly.

Proiectul este in curs de validare la Ministerul Educatiei.

“Din inertia in care eram mobilizate sa facem lucruri noi permanent pentru copiii de la gradinita, ne-am oprit brusc in martie. Am lucrat online atunci, dar auzeam tot mai des parinti care spuneau ca internetul este plin de resurse, dar nu stiu ce este bun si cum sa le combine ca sa faca activitati echilibrate, nu aveau mereu acces la imprimanta sau nu puteau sa lase copilul la laptop, cand si eu aveau treaba. Parintii spuneau curand ca se simt vinovati, ca nu au rabdare si deci nu sunt parinti buni. Asa ne-a venit ideea sa facem pentru parinti si copii ce stim noi cel mai bine, am creat proiectul EDU BOX”, spune Madalina Ion.

Proiectul EDUBOX inseamna:

  • Cate o cutie cu activitati saptamanale pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, pentru tot anul scolar;
  • suport online pentru adultii care fac acasa activitatile zilnice cu copiii;
  • consiliere pentru parinti pentru a se adapta cat mai usor nevoilor educationale ale copiilor, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

In cutiile EDUBOX sunt activitati pentru toata saptamana, insotite de instructiuni de utilizare si toate materialele de suport, care pot fi folosite de orice parinte, bunic sau bona.

Activitatile sunt organizate conform programei scolare, in asa fel incat sa stimuleze copilul din toate punctele de vedere: intelectual, cognitiv, emotional, creativ, atitudinal si motric.

Proiectul EDUBOX raspunde nevoilor copiilor, care au dreptul la educatie adaptata varstei, dar si parintilor care s-au trezit peste noapte si in rolul de profesori, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

Mai multe detalii se gasesc pe edu-box.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s