De ce este important sa crestem copii cu abilitati de lider

De ce este important sa crestem copii cu abilitati de lider

Nu trebuie sa fii un om de afaceri pentru a avea nevoie de abilitati de lider. Aceste calitati sunt extrem de importante in dezvoltarea personala a oricui, dar mai ales in dezvoltarea copilului. La Meditatii pentru parinti, iti spunem despre diferentele dintre un sef si un lider si de ce este important ca piciul tau sa invete leadershipul.

Daca ne-am imagina o calatorie prin jungla, un manager este acel om capabil sa ascuta macetele grupului care se avanta prin jungla, capabil sa strige la toata lumea si sa spuna `Mergem inainte!` si, eventual, sa ii si motiveze in sensul asta.

Liderul, in schimb, din cand in cand, isi ia o pauza, se urca in varful unui cocotier si isi da seama ca directia este gresita. Si reuseste sa coboare si sa transmita mesajul asta si sa ii faca pe oameni ca impreuna sa schimbe directia”, explica Alexei Axinte, fondator MBA Junior.

In Romania, multi asociaza conceptul de lider cu cel de sef sau de manager, insa lucrurile stau putin diferit. De exemplu, una dintre cele mai necesare abilitati de lider este nu capacitatea de a-i gestiona pe altii, ci capacitatea de a se autogestiona.

Liderul, de fapt, e o conditionare personala. Liderul e o stare, un fel de a fi. Managerul este un specialist educat intr-un anume fel, este un profesionist”, mai spune Alexei Axinte.

Mai multe despre cum sa crestem copii cu abilitati de lider iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s