Cat trebuie sa doarma un copil scolar?

Cat trebuie sa doarma un copil scolar?

Iti doresti sa ai un copil care invata bine, care intelege ce i se preda la scoala, care contribuie si asimileaza. Insa, oricat ai vrea asta de la piciul tau, daca cel mic nu isi face orele de somn, s-ar putea sa aiba probleme. Cat trebuie sa doarma un copil scolar? Iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cand prichindelul nu respecta un program de somn si nu doarme suficient, ajung sa fie afectate insusiri importante pentru performanta scolara, precum: atentia, concentrarea, memoria. Totodata, copilul devine mai agitat si trece prin dereglari emotionale. Nu in ultimul rand, sunt studii care sustin ca scolarii care dorm prea putin au rezultate mai slabe.

Pe grupe de varsta, iata cam cat trebuie sa doarma un copil scolar, in general:

  • intre 6 si 11 ani: 10-12 ore de somn;
  • intre 12 si 18 ani: 8,5-10,5 ore de somn.

Ca urmare, pentru a-ti ajuta scolarul sa doarma suficient, este nevoie sa implementezi un program de somn, care sa implice o ora de culcare si o rutina inainte de somn.

La Traieste Sanatos cu Simona, Mona Ciurezu, specialist in somn, iti ofera cateva sfaturi care sa te ajute sa iti obisnuiesti mai usor copilul cu un program de somn.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s