Gala Itsy Bitsy 2018: Lider Inspirational de-o viata

Gala Itsy Bitsy 2018: Lider Inspirational de-o viata

Itsy Bitsy premiaza un mare actor, o personalitate care s-a reinventat de-a lungul carierei sale, inspirand generatii intregi.

La Gala Itsy Bitsy 2018, trofeul Lider Inspirational de-o viata ii este oferit lui Marcel Iures, unul dintre cei mai mari actori ai Romaniei, a carui versatilitate i-a adus recunoasteri in teatru, film si televiziune, atat la nivel national, cat si in plan international.

Din 1994, Marcel Iures este actor liber profesionist. In acelasi an, si-a inceput si cariera internationala de film, ca urmare a turneului din Marea Britanie cu piesa „Richard al III-lea”. Doi ani la rand, maestrul a fost premiat de UNITER, pentru cel mai bun actor si pentru excelenta in teatru. A jucat in productii hollywoodiene de succes, precum „Razboiul lui Tom Hart”, „Misiune Imposibila”, „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului” si „Pacificatorul”. A avut rolul principal intr-un serial HBO, „In deriva”, iar in 2017 ne-a adus pe marile ecrane personajul nostalgic, profund si sensibil, Octav, din filmul cu numele omonim.

„Cred ca sunt un om care se tine de cuvant. Daca zic ca fac treaba aia, o fac. Provenienta mea ma ajuta foarte mult, pentru ca in perioada de imitatie, mimetism al copilariei calde, al adolescentei, mult invocatele mele modele au fost stabile.”

Din 1995, Marcel Iures este presedinte al Fundatiei Cultural Artistice Teatrul ACT, cea de-a doua scena independenta de teatru din Romania, unde joaca si astazi. Totodata, din 2004, este presedintele Festivalului International de Film Independent „Anonimul”.

De curand, Marcel Iures joaca alaturi de actori papusari in spectacolul de animatie „Furtuna”, la teatrul Colibri din Craiova. Spectacolul este unul pentru copii si parinti si este regizat de Cristian Pepino.

Marcel Iures este si o personalitate implicata in campanii sociale, fiind membru in asociatia Tasuleasa Social, care deruleaza proiecte sociale, culturale si de mediu. Pentru Tasuleasa Social, e importanta implicarea tinerilor si a copiilor in problemele comunitatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s