Cristian Pepino: Jocul are un rol important in educatia copiilor

Cristian Pepino: Jocul are un rol important in educatia copiilor

La Happy Music cu Ruxandra si Marius, l-am avut ca invitat pe castigatorul trofeului Lider de-o viata in Teatru de Animatie, maestrul Cristian Pepino. Cu regizorul de spectacole de teatru cu papusi am vorbit despre cariera sa si despre cum arta, de orice fel ar fi ea, influenteaza educatia copiilor.

Cristian Pepino, regizor, scenarist, autor si profesor de teatru de animatie, este unul dintre cei mai mari artisti in arta papusariei din Romania. Numeorase generatii de copii si parinti au invatat si s-au minunat la spectacolele sale, au vazut cum personajele din basme prind viata si si-au imbogatit astfel sufletul.

Am vrut sa aflam cum a ajuns sa aleaga acest drum in cariera, sa devina un mentor atat pentru aspirantii la papusarie, cat si pentru publicul care ii urmareste spectacolele.

Ne-a povestit ca inca de la 16 ani scria scenarii si isi regiza colegii de liceu, indrumat de scriitorul Alexandru Mitru, care i-a fost profesor. Apoi, cand a vrut sa urmeze teatrul si la facultate, desi recunoaste ca familia a avut reticente la inceput, a fost mereu sustinut. „Am avut noroc ca, pana la urma, familia m-a inteles si m-a lasat sa fac ce vreau.

De fapt, in general, Cristian Pepino este un adept al invatarii din pasiune. „Fiecare [n.r.: parinte] are impresia ca trebuie sa controleze viitorul copilului si nu il poti controla. E foarte important ca tanarul sa faca ce simte el, ce ii place sa faca, nu ce trebuie.”

Asculta podcastul si descopera mai multe atat despre cariera maestrului Pepino, cat si despre viziunea sa in legatura cu educatia copiilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s