Truc simplu pentru copii: paharul magic

Trucurile de magie atrag mereu atentia celor din jur, pe care ii impresioneaza si ii intriga cu misterul lor. Te-ai gandit insa vreodata ca un magician talentat este, de fapt, un fizician pasionat? Multe trucuri de magie folosesc fenomene fizice pentru a crea efecte impresionante, greu de explicat la prima vedere. Un astfel de truc este trucul mingii din pahar, usor de facut chiar si de catre un copil (cu supraveghere din partea unui adult).

Materiale necesare:

  • un pahar cu picior (cu marginile usor curbate in interior)
  • o minge de ping pong

Ce ai de facut:

Aseaza paharul cu fata in jos pe o masa, cu mingea de ping pong in interiorul lui.

Incepe sa misti usor paharul in cerc, tinandu-l in continuare pe masa in timp ce faci asta.

Continua sa misti astfel paharul si vei vedea ca mingea va incepe la un moment dat sa se invarta in interiorul paharului, pe peretii acestuia. Daca vei incepe sa rotesti paharul tot mai energic vei putea sa ridici paharul de pe masa cu tot cu minge – aceasta va continua sa se invarta in interiorul paharului. Trebuie sa continui sa misti paharul pentru ca mingea sa ramana „lipita” de peretii acestuia.

Ce se intampla?

Acest truc simplu foloseste forta centrifuga, cunoscuta din fizica. Mai exact, rotirea mingii in pahar face ca aceasta sa se „impinga” in peretii paharului si sa permita astfel ridicarea paharului fara ca ea sa cada.

Sursa: www.kiwico.com

Antreneaza-ti talentul de magician si cu alte trucuri:

Magie cu sarma plusata

5 trucuri de magie pentru micii scamatori


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s