Cum faci animale-surpriza din hartie

De obicei, copiii isi gasesc foarte usor inspiratia atunci cand vor sa deseneze. Daca, totusi, vrei sa-i propui la un moment dat copilului un “altfel” de desen, noi credem ca „animalele-cascate” i se vor parea foarte amuzante.

Este vorba despre niste desene impaturite in asa fel incat sa te surprinda atunci cand despaturesti hartia. Sunt foarte simplu de realizat si nu iti solicita altceva decat coli de hartie si creioane colorate (sau carioci).

Ce ai de facut?

Ia o coala de hartie si indoaie-o pe jumatate, pe latime, apoi indoaie si una (sau amandoua) din margini, tot pe latime (ca in imaginea de mai jos).

Foaia e pregatita acum pentru desen. Impatureste coala si deseneaza figura unui animalut sau chiar al unui monstru inventat. Atunci cand desenezi pe coala impaturita ai grija sa desenezi personajul cu gura inchisa. Despatureste apoi coala de hartie si uneste cele doua imagini desenate, completand portretul cu o gura deschisa, mare, infometata si “infricosatoare”. Impatureste apoi la loc desenul si distreaza-te despaturindu-l si vazand figura cascata a animalului desenat.

Daca simti nevoia unui strop de inspiratie, iata mai jos cateva idei (sursa: www.craftwhack.com):


  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s