Daniela Palade Teodorescu: Ce ai schimba la sistemul de invatamant

Daniela Palade Teodorescu: Ce ai schimba la scoala copilului tau

Intr-o noua editie a emisiunii Suna Bine cu Ruxandra, i-am provocat pe ascultatori sa ne spuna ce ar vrea sa schimbe la modul in care copiii lor invata, ce ar aduce in plus sau ce ar scoate din sistemul de invatamant. Alaturi de noi a fost si Daniela Palade Teodorescu, Redactor-sef la revista CARIERE, mama si militanta pentru educatia copiilor. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

„As schimba mentalitatea parintilor acestor copii; si a educatorilor, pe de o parte. Dar sa nu uitam ca parintii sunt primii educatori ai copilului si nu putem da vina la nesfarsit pe scoala, pe sistemul de invatamant, pe guvern”, a mentionat in emisiune Daniela Palade Teodorescu. „Sunt convinsa ca frica aceasta, teama de scoala, teama de note mici vin de acasa, dintr-o presiune uriasa care se pune pe copil, din comparatia pe care parintii sunt tentati sa o faca tot timpul, intre colegi si prieteni.”

Printre lucrurile pe care ea le-ar mai schimba la sistemul de invatamant sunt: elitismul legat de olimpiade si note mari, programa scolara prea stufoasa si modul in care profesorii interactioneaza cu elevii.

Cred ca, de fapt, invatamantul in Romania are aceasta problema: vocea copilului nu este auzita. Scoala incepe sa fie lipsita de dialog, ceea ce nu mi se pare normal. Este monologul profesorului, monologul institutional. Nu mai exista o reciprocitate. Copiii sunt deprinsi de mici sa taca, sa asculte, sa disimuleze, sa corespunda, sa se strecoare.”

Asculta si parerile ascultatorilor, in podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s