Cum vorbesti despre bullying cu parintele unui bully

Cum vorbesti despre bullying cu parintele unui bully

Cand afli ca prichindelul tau este victima unui caz de bullying, este nevoie sa incepi o conversatie cu parintii copilului agresor. Este o discutie neplacuta (de ambele parti), dar extrem de necesara. La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum sa il abordezi pe parintele unui bully si la ce scenarii sa te astepti.

Evident, informatia este greu de primit, pentru ca niciunui parinte nu ii cade bine o informatie care comunica ca, intr-o situatie sau alta, copilul sau nu se descurca sau nu se comporta asa cum ar trebui”, explica Diana Stanculeanu, coordonator programe Salvati Copiii Romania.

Insa tot ea adauga ca toti parintii, atat ai victimei cat si ai agresorului, trebuie sa se implice in gasirea unor solutii. „Bullyingul nu este o violenta pe care copiii o pot rezolva pe cont propriu.”

Daca tu esti parintele victimei de bullying, atunci este bine sa iti alegi cu grija cuvintele. Multi copii agresori au invatat astfel de comportamente de acasa, asa ca este foarte posibil ca parintii lor sa fie tot un fel de bullies.

Ce faci daca ceilalti parinti refuza sa analizeze situatia? Ce se intampla dupa ce ai vorbit cu parintii unui bully? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s