Diferentele psihologice dintre fete si baieti

Diferentele psihologice dintre fete si baieti

Pe masura ce cresc, copiii isi dezvolta tot mai mult o personalitate individuala. Totodata, incep sa manifeste si caracteristici specifice genului lor. Pentru a-ti fi mai usor sa te adaptezi nevoilor si preferintelor piciului tau, la Traieste Sanatos cu Simona, iti vorbim despre cateva dintre cele mai des intalnite diferente psihologice dintre fete si baieti.

„Din punct de vedere neurologic si, dupa aceea cu implicatii psihologice, suntem destul de diferiti”, spune psihologul Marius Zamfir.

El sustine ca, din cele doua emisfere cerebrale, in general, barbatii gandesc preponderent cu emisfera stanga (cea responsabila de analiza, logica si matematica), in timp ce femeile gandesc preponderent cu emisfera dreapta (cea responsabila de creativitate, de prelucrarea emotiilor si de limbaj). Asta nu inseamna ca nu pot sa existe exceptii sau ca procentajele sunt diferite de la un caz la altul.

O alta diferenta punctata de psiholog este legata de limbaj. In timp ce femeile vorbesc, in medie, peste 20.000 de cuvinte pe zi, barbatii se folosesc doar de aproximativ 7.000. De asemenea, intelegerea limbajului nonverbal este mai dezvoltata la femei.

Descopera si alte diferente intre fete si baieti, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s