Cursa cu bile pe plansa din carton 

Jocurile cu mingi sau cu bile sunt pe primele locuri in topul activitatilor indragite de copii. Noi iti propunem sa duci jocul cu bile la alt nivel, confectionand, impreuna cu copilul tau, o plansa de carton cu traseu din bete de inghetata, pe care sa rostogoliti bile de sticla colorate. Jocul va fi cel putin la fel de distractiv pe cat va fi confectionarea plansei. Pentru asta, ai nevoie de urmatoarele materiale:

  • O bucata de carton mai mare sau doua-trei bucati mai mici, pe care sa le lipesti intre ele;
  • Bete de lemn (tip inghetata);
  • Pahare de plastic sau carton;
  • Bile de sticla;
  • Pistol de lipit;
  • Foarfeca;
  • Banda adeziva.
  1. Taie bucata de carton intr-o forma dreptunghiulara – ideal ar fi sa aiba cel putin un metru lungime, pentru a-ti permite sa realizezi un traseu suficient de lung pentru bilele de sticla. Daca nu ai o bucata de carton suficient de mare, poti lipi mai multe bucati una de alta.
  2. Indoaie marginile laterale ale cartonului si lipeste-le cu banda adeziva, pentru a tine bilele pe plansa in timpul jocului.
  3. Amenajeaza traseul bilelor, lipind betele de lemn pe toata suprafata plansei de carton. Iti poti folosi din plin creativitatea pentru a realiza trasee originale, lipind betele in asa fel incat sa formeze trepte sau diferite inclinatii.

4. Lipeste paharele de plastic sau de carton unul langa altul, la capatul de jos al plansei. In ele vor trebui sa pice bilele la finalul traseului realizat.

5. Inclina putin plansa, rezemand-o de canapea, de masa sau de un scaun si da startul distractiei, rostogolind bilele pe plansa si urmarindu-le drumul parcurs printre betele de lemn, pana in pahare.

Distractie placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s