Cum si cand le vorbim copiilor despre bani?

Cand este cel mai bun moment pentru a-i invata pe copii despre bani si cum incepi discutia? Despre educatia financiara vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Discutia despre bani poate incepe chiar de cand copilul incepe sa intrebe de ce mami si tati nu stau acasa cu el, in loc sa mearga la serviciu. Este o intrebare aproape inevitabila si poate usor incomoda, dar este si oportunitatea de a incepe educatia financiara a micutului tau.

Poti incepe prin a-i spune ca munca ta se materializeaza prin banii de care avem nevoie pentru mancare, pentru un acoperis deasupra capului, pentru haine etc. Apoi, pe langa nevoile principale, ii poti arata copilului tau ce alte lucruri se mai pot face cu banii, cum ar fi: economii, investitii, acte caritabile.

Cum ii ajutam pe copii sa inteleaga cel mai bine valoarea banului? Cum transformam o discutie serioasa despre bani intr-o lectie interesanta pentru cei mici? Cum adaptam informatiile, in functie de varsta copiilor? Ne spune acum Ligia Georgescu-Golosoiu, fondator al Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s