Laboratorul de Stiinte Bayer: micii cercetatori fac mari descoperiri

Lansat in 2014 ca proiect-pilot bazat pe o nevoie reala a sistemului educational prea multa TEORIE si prea putina PRACTICA Laboratorul de Stiinte Bayer isi deschide portile pentru a treia oara, in aprilie 2016. Si nu oricum, ci intr-un format mai extins ca niciodata, cu mai multi participanti si experimente mai atractive.

Inceputul vazut la microscop

In 2014, am indraznit sa ne gandim «cum ar fi…?»

  • Cum ar fi sa putem oferi elevilor bucuria de a experimenta?
  • Cum ar fi sa cream un spatiu inedit si atractiv, in care marile descoperiri se fac prin joaca?
  • Cum ar fi sa contribuim la reducerea ratei abandonului scolar la varste mici si sa darmam mitul materiilor dificile – biologia si chimia?

Raspunsul a venit de la sine – Laboratorul de Stiinte Bayer. Un univers special creat pentru copiii intre 6 si 12 ani, in care stiinta si distractia merg mana in mana. Asa ca, i-am invitat pe cei mici sa ni se alature pe durata saptamanii Scoala Altfel si sa descopere prin joaca modul in care natura din jurul lor functioneaza, iar feedback-ul primit din partea elevilor, profesorilor si parintilor, ne-a depasit asteptarile. Am invatat atunci cum putem face proiectul cat mai accesibil si atractiv pentru publicul nostru tinta: micii oameni de stiinta.

Un salt ambitios: editia 2015

Cea de-a doua editia a Laboratorului de Stiinte a adus cu sine un program de lucru extins si o capacitate dubla fata de anul 2014. Totusi, intervalele erau ocupate integral inca de la primul anunt catre scoli. In 2015, peste 1400 de copii s-au convins ca stiinta este distractiva – si asta in doar 5 zile.

Testimonialele simple, dar de impact lasate de vizitatori in Jurnalul de Cercetator ne-au motivat sa gasim modalitati de a face din acest proiect un prilej de bucurie pentru cat mai multi participanti.

« Va multumim pentru o zi impresionanta, interesanta, educativa si relaxanta in acelasi timp. Apreciez efortul echipei BAYER si in mod special al studentilor care si-au dedicat timpul si priceperea unor copii de 9 -10 ani. Pe fetele lor s-a vazut incantarea! Ati facut si experimentul bucuriei copiilor! » ne-a scris in cartea de impresii unul dintre profesori, la finalul sesiunii de experimente la care i-a insotit pe cei mici.

2016 – Cea mai buna versiune a Laboratorului de Stiinte Bayer de pana acum.

A treia editie a proiectului vine cu planuri si mai mari:

  • 100 de sesiuni de experimente distractive si educative;
  • 3000 de participanti asteptati;
  • 21 de zile in care copiii vor afla ca STIINTA CHIAR E SUPER.

Cunosti un mic cercetator intre 6 si 12 ani care ar vrea sa ni se alature?

Laboratorul de Stiinte Bayer este deschis intre 1 si 28 aprilie 2016, la ARCUB Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84-90, sector 3.

Mai multe detalii poti afla la numarul de telefon 0747.335.783 sau pe adresa de e-mail lavinia.dragomirescu@bdr.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s