Cum se descurca mamele cu mai multi copii?

Cum se descurca mamele cu mai multi copii?

Multi dintre parintii cu un singur copil sau dintre cei care inca isi fac curaj sa aduca pe lume un sufletel le considera niste eroine pe mamele cu mai multi copii. Cum se impart intre toti? La Meditatii pentru parinti, am invitat o astfel de mama, pentru a ne vorbi din experienta personala.

Provocarea cea mai mare cand ai mai mult de un copil este urmatoarea: sa il ajuti pe fiecare copil sa se simta copilul tau, nu unul dintre copii”, explica Nicoleta Larisa Albert, trainer pentru parinti si mama a patru copii.

Exista numeroase motive pentru care sa te opresti la un singur copil – nu crezi ca te-ai descurca, n-ai timp, n-ai bani etc. Pe de alta parte, unde este dragoste pentru un pui de om, vei vedea ca ai inca pe atat si pentru urmatorul.

Adevarul este ca nu exista un secret pe care doar mamele cu mai multi copii il stiu. Si ele au avut aceleasi temeri. „Nu toate situatiile sunt la fel – contextul de viata difera”, spune Nicoleta Larisa Albert. Pe ea, faptul ca are mai multi copii a ajutat-o sa empatizeze mai usor si sa inteleaga situatii mai diverse.

Insa cel mai mult conteaza sa stii cum sa oferi timp de calitate fiecarui copil in parte. Ce-i drept, nu vei reusi de fiecare data, in fiecare zi. Insa vei invata sa gestionezi si acest aspect.

Mai multe despre cum se descurca mamele cu mai multi copii poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s