Sfaturi pentru disciplinarea copilului mic

Sfaturi pentru disciplinarea copilului mic

Cand sunt foarte mici, puii nostri au nevoie de multa rabdare si intelegere din partea noastra, a parintilor. Despre modurile in care disciplinarea copilului poate fi eficienta vorbim acum, la Parinti de Pici.

In primul rand, este important sa mentionam ca, prin disciplinare, nu ne referim sub nicio forma la pedepse. La varste mici, in special, dar si pe termen lung, pedepsele nu au efect. Tot ce provoaca este frica, impingandu-l pe copil ca, in viitor, sa se ascunda de tine.

Asadar, cand ne referim la disciplinarea copilului mic, vorbim despre modul in care il invatam pe prichindel cum sa se comporte, cum sa respecte anumite reguli pentru binele sau.

„Mie, sincer, mi se pare chiar ridicol sa ma gandesc la pedeapsa atunci cand fetita noastra de 1 an si cateva luni face cate o nazbatie”, spune Georgiana, mama de pici.

Cum ii vorbesti micutului pe intelesul sau? Ce inseamna disciplinarea copilului la varste mici? Afla acum, la Parinti de Pici.

Disciplinarea copilului mic inseamna rabdare

In loc sa te gandesti la tot felul de pedepse pentru orice prostioara, mai bine te gandesti cum sa-i vorbesti copilului in asa fel incat sa inteleaga de ce nu e bine sau nu sa faca anumite lucruri.

Ce-i drept, ajunge sa fie destul de obositor sa-i repeti intr-una copilului aceleasi reguli, dar uneori chiar e nevoie sa le auda de 100 de ori pana sa le inteleaga.

„Eu sunt abia la inceput in acest demers si mi se pare de multe ori dificil sa-i impun copilului limite clare si sa fiu conserventa cand vine vorba de reguli, adica sa-i pot spune un Nu ferm de fiecare data cand imi ia telefonul si vrea sa-l butoneze, de exemplu”, recunoaste mamica Georgiana.

Apoi, asigura-te ca puiul tau este in siguranta atunci cand exploreaza, pentru a nu fi nevoie sa va speriati si tu si el, iar apoi sa recurgi la pedepse. Cel mic nu are rabdare si nu stie sa fie prudent, asa ca trebuie sa fii tu rabdator si grijuliu si pentru el.

In plus, disciplinarea copilului se intampla si cand nu esti atent, intrucat micutul tau va prelua comportamentele tale, observandu-te.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s