Discutia despre bolile cu transmitere sexuala

Discutia despre bolile cu transmitere sexuala

Este un subiect delicat pentru parinti. Chiar si discutia despre sex este una dificila. La bolile cu transmitere sexuala nici nu vrem sa ne gandim. Insa, este important ca adolescentul tau sa inteleaga ca poate vorbi deschis cu tine. La Traieste Sanatos cu Simona, abordam subiectul pe indelete.

Chiar daca traim in niste vremuri in care canalele de comunicare sunt tot mai deschise, subiectul legat de protejarea in timpul sexului pare a fi in continuare tabu. In scoli nu exista ore de educatie sexuala, pe Internet se gasesc o multime de informatii gresite, adolescentilor le este rusine sa stea de vorba cu parintii si nu au bani sau nu stiu sa mearga la un medic specialist. Sunt o multime de situatii care favorizeaza bolile cu transmitere sexuala. La toate acestea, mai adaugam si vechea convingere ca „nu are cum sa mi se intample tocmai mie”.

Daca in scoli nu exista un program de educatie sexuala, este foarte important ca noi, parintii, sa ne ocupam de educarea propriilor copii, oricat de incomoda ar fi discutia despre sex. O educatie sexuala se realizeaza treptat, cu informatii diferite, in functie de varsta.

La varsta adolescentei, chiar daca nu vrem sa ne gandim ca ai nostri copii fac sex, trebuie sa trecem peste aceste ganduri si sa ne gandim la binele lor. Este varsta la care majoritatea se descopera din punct de vedere sexual si conteaza foarte mult pentru adolescenti sa stie ca au o persoana de incredere, cu care sa vorbeasca atunci cand le este teama. Chiar daca copilul tau nu vrea sa discute cu tine, da-i de inteles ca il poti ajuta la nevoie.

In alta ordine de idei, explica-i cum sa se apere de bolile cu transmitere sexuala si spune-i de ce anume se protejeaza. Mai multe despre riscurile pe care le pot intalni adolescentii activi sexual iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s