3 filme cu familii mari

Se spune ca „unde-s multi, puterea creste”. Este aceasta vorba valabila si in familie? Sau mai multi inseamna mai mult haos?

Eu mereu mi-am imaginat cum ar fi sa am o familie mare. Poate din cauza ca sunt singurul copil al parintilor mei. Cand eram copil, tot gandeam la ce nazbatii as fi facut, daca as fi avut un frate si o sora, cum am fi fost noi complici, exasperandu-ne parintii (intr-un mod comic, nu altfel).

Cand am mai crescut, insa, mi-am dat seama ca, intr-o familie, nu conteaza cati suntem, ci cat de mult ne iubim. Sub orice forma ar fi, cu bune si cu rele, aminteste-ti sa iti sarbatoresti mereu familia.

Dar sa revenim la complicitatea dintre frati, ghidusii si comicul de situatie dintr-o familie mare. Daca ai mai multi copii, urmatoarele filme ii vor arata cat de importanta este conectarea in familie. Iar pentru cei singuri la parinti, aceste filme sunt o ocazie in plus de visare si poate chiar vor deschide discutia intre parinti si copil despre un fratior sau o surioara.

  • Nanny McPhee (2005)

Daca ti-au placut cartile cu Mary Poppins, atunci cu siguranta vei indragi si aceste doua filme. Premisa este aceeasi: o dadaca inzestrata cu puteri magice vine in ajutorul unei familii, pentru a-i invata cum sa se inteleaga impreuna. Doar ca, spre deosebire de Mary Poppins, Nanny McPhee are in grija sapte copii nazdravani.

Nanny McPhee apare in familiile care au nevoie de ea. Si, desi la inceput are o infatisare urata, pe masura ce ii ajuta pe copii sa devina mai responsabili si mai uniti, devine din ce in ce mai frumoasa.

Daca te vei atasa de dadaca magica in acest film, iti recomand sa vezi si urmarea, Nanny McPhee and the Big Bang, in care salveaza o alta familie.

  • Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014)

Filmul este o adaptare dupa cartea cu acelasi nume, extrem de iubita de copii. Alexander este un baietel de 11 ani, care are parte de cea mai groaznica zi din viata lui, incepand dimineata cu guma prinsa in par si continuand cu un dezastru dupa altul.

Pe de alta parte, familia lui pare sa aiba parte numai de succese si nu pare sa ii inteleaga problemele. Asa ca, Alexander incepe sa se intrebe daca el este singurul ghinionist in familie. In curand, insa, lucrurile se vor schimba, iar Alexander si intreaga sa familie invata cat de important este sa oferi intelegere atunci cand unul dintre membri are nevoie.

  • Cheaper by the Dozen (2003)

Cum sa fac o lista despre familii mari, fara sa includ acest film despre pataniile unui cuplu de parinti si ale celor 12 copii ai lor? Ce-i drept, filmul este un remake dupa productia din 1950, dar recomand aceasta varianta pentru ca celor mici (in special) le va fi mai usor sa il inteleaga.

Daca te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa ai o casa plina de copii, urmareste acest film. Este un exemplu perfect pentru dragostea in familie, care, in ciuda tuturor provocarilor, invinge orice.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s