Cum sa prinzi soarele

Pentru ca in aceasta perioada avem nevoie de soare mai mult ca oricand, iata cum sa construiti in familie doua obiecte colorate, pentru prins soarele.

Vrei sa aduci putina stralucire in casa ta? Atunci invita-ti copilul sa creeze un instrument de prins soarele, care nu numai ca va lumina si colora casa, dar va da si frau liber creativitatii.

  • Din hartie

Ai nevoie de: hartie cartonata, mata si colorata, un castron de marime medie, un marker, foarfece, ulei de bebelus, o cutie mica de plastic si betisoare de urechi.

Cum se face:

Pune castronul cu gura in jos pe o foaie colorata. Cu markerul, deseneaza-i conturul, pentru a obtine un cerc perfect. Decupeaza cercul.

In cutia de plastic, toarna ulei de bebelus. Apoi, cu ajutorul unui betisor de urechi, imbibat in ulei, lasa-ti copilul sa deseneze diverse modele. Observati impreuna cum uleiul schimba hartia colorata.

Cand ati facut suficiente de astfel de obiecte, le puteti agata la geam, pentru a vedea cum straluceste soarele prin modele.

01

  • Din CD-uri

Ai nevoie de: CD-uri vechi, lipici rezistent, obiecte stralucitoare (strasuri, paiete, sclipici, margele etc.), guta (fir de plastic), foarfece, ziare.

Cum se face:

Sigur ai prin casa CD-uri vechi, pe care nu le mai folosesti. Aduna-le si apuca-te de treaba. Inainte de a incepe, acopera suprafata de lucru cu ziare.

Atentie! Ai nevoie de un lipici rezistent, pentru a fixa margelutele si celelalte obiecte pe suprafata CD-ului. (Testeaza cateva tipuri de lipici inainte.)

Alaturi de copilul tau, decorati impreuna CD-urile, cu margele, paiete, strasuri. Puteti desena ce vreti pe ele, doar imaginatie sa aveti. Decorati CD-urile pe ambele parti si lasati lipiciul sa se usuce.

Verifica sa fie bine fixate micile ornamente. Agasa creatiile voastre la geam, pentru a prinde razele de soare si a colora casa.

02

Vezi si:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s