Construieste un clopotel pentru vant

Ce frumos este sa auzi clinchete melodioase cand bate vantul! Hai sa construim un clopotel pentru vant, de agatat fie in gradina, fie pe balcon!

Cum ar fi ca, in loc de claxoanele masinilor, sa auzi sunete de clopotei? Sau, impreuna cu ciripitul vrabiutelor, sa se auda armonii? Pentru a obtine aceste efecte, iti propun sa realizezi un clopotel pentru vant, alaturi de copilul tau.

Este usor de facut si probabil ca deja ai prin casa toate materialele necesare.

Ai nevoie de: un ghiveci din lut ars cu gaura de drenaj, o sfoara lunga si 12 bucati mai mici de sfoara, un capac din plastic, margele, pietricele sau cochilii.

Cum se face:

  • Da o gaura mare in centrul capacului de plastic si opt gauri pe margine. De fiecare gaura de pe margine, vei lega cate una dintre bucatile mici de sfoara (iar la capatul fiecarei bucati de sfoara leaga cate o pietricica / margea / cochilie).clopotel pentru vant
  • Petrece sfoara lunga prin gaura din mijloc a paharului de plastic si prin gaura de drenaj a ghiveciului, astfel incat capacul sa se afle deasupra ghiveciului (care va sta cu susul in jos). Leaga o margea mai mare de capatul sforii, astfel incat sa blochezi gaura de drenaj.
  • Innoada celelalte patru bucati de sfori de capacul de plastic si leaga-le cu sfoara din mijloc. Acestea vor tine capacul de plastic deasupra ghiveciului, suficient incat pietricelele / margelele / cochiliile sa se loveasca de ghiveci cand pate vantul.
  • Leaga sfoara din mijloc (innodata cu cele patru bucati de sfori) de o creanga sau de un carlig si bucura-te de clinchete! Iata, in partea dreapta, ce ar trebui sa obtii:

Mai departe, poti incerca si alte variante de clopotei pentru vant. Ia margele multe, colorate si de diferite marimi si joaca-te cu ele!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa: 365 de activitati in aer liber pe care trebuie sa le incerci – de Jamie Ambrose (ed. Litera)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s