Cat stai cu cel mic afara pe vreme rece

Stiu ca ti-e greu sa-ti faci curaj sa-l scoti pe cel mic afara, de teama ca e prea frig, dar plimbarile, chiar si pe vreme rece, ii fac bine copilului. In primul rand, ii intaresc sistemul imunitar. Apoi, portia zilnica de aer rece si curat il ajuta sa doarma mai bine si ii face pofta de mancare. Eu am mai observat ca plimbarile, chiar si acum, iarna, o linistesc pe fetita mea atunci cand e agitata si morocanoasa.

Asa ca renunta la teama de raceli si iesiti zilnic la plimbare, daca vremea o permite. Atata timp cat nu ninge foarte tare, nu e ceata sau vant puternic, il poti scoate pe copil afara fara nicio grija.

In privinta timpului petrecut afara cu cel mic pe timp de iarna, nu exista recomandari foarte stricte. Daca temperatura nu e mai mica de -5 grade poti sta cu cel mic afara chiar si o ora, daca va simtiti bine si sunteti imbracati corespunzator. Daca am trai in tarile nordice ti-as spune probabil ca-l poti lasa sa si doarma vreo 2 ore afara, la -10 grade. Eu inca n-am prins temperaturi atat de mici cu fetita mea ca sa-ti spun cat as rezista sa o plimb pe-afara, in ger, dar la -1-2 grade afara ne plimbam uneori aproape o ora.

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s