Cum impaci diferentele dintre trasaturile tale?

In fiecare dintre noi se afla o parte masculina si una feminina. Dar, de multe ori, nu reusim sa acceptam diferentele dintre ele. Cum ajungem la un echilibru? Afla aici.

In filozofia chineza, se spune ca omul are in el doua forte, intunericul si lumina, yin si yang. De la aceste forte pornesc trasaturile noastre si, cand ele se afla in echilibru, si noi ne simtim in armonie cu noi insine. Aceste yin si yang pot fi traduse si ca masculin si feminin, partile care ne formeaza.

Dar ce se intampla cand nu ii dam voie uneia dintre parti sa se manifeste? De exemplu, cand barbatii nu isi exprima sentimentele sau nu plang, pentru ca au fost invatati sa nu se comporte „ca niste fetite”.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, psihoterapeuta Coralina Chiriac ne prezinta diferentele dintre cele doua parti, masculin si feminin, si ne explica de ce este esential sa le valorificam pe amandoua, in egala masura.

Daca femininul tine de blandete si daruire, partea masculina este asociata cu actiune si putere. Din nou, insa, nu conteaza daca esti femeie sau barbat, pentru ca oricine dispune de toate trasaturile mentionate mai devreme.

Ce faci pentru a ajunge la un echilibru intre ele? Afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s