Cum faci testoase din PET-uri

Broastele testoase sunt unele dintre cele mai fascinante reptile si sunt indragite de foarte multa lume, in special de catre copii. Exista chiar o Zi Internationala a Testoaselor, sarbatorita in fiecare an pe 23 mai pentru a atrage atentia asupra importantei protejarii acestor animale.

Noi iti propunem, cu aceasta ocazie, un proiect de reciclare creativa si distractiva usor de realizat impreuna cu cel mic: testoase din PET-uri.

Iata ce materiale iti sunt necesare:

  • coli de spuma pentru bricolaj (poti incerca si cu lavete de bucatarie)
  • cateva sticle tip PET (1 l, 1,5 l sau 2 litri)
  • foarfeca si/sau cutter
  • o carioca
  • ata si ac de cusut
  • optional: nasturi, boabe de fasole sau monede

Ia un cutter si taie o sticla tip PET de jur imprejur, la aproximativ 5 cm de baza, si pastreaza baza decupata. Aceasta va deveni carapacea testoasei.

Aseaza apoi „carapacea” pe o coala de spuma (sau pe o laveta de bucatarie) si deseneaza-i conturul cu markerul (lasa totusi cativa milimetri intre marginea carapacei si marginea cercului pe care il desenezi). Completeaza desenul cu patru labute, o codita si un cap de tostoasa, apoi decupeaza coala de spuma.

Daca vrei sa faci o testoasa plutitoare aseaza din nou carapacea pe coala decupata si incepe sa o cosi, trecand ata printre „cocoasele” PET-ului si apoi prin coala de spuma. Daca vrei sa faci o testoasa zornaitoare poti pune in interiorul carapacei tot felul de boabe inainte sa incepi sa o cosi. Poti chiar sa faci o testoasa pusculita, daca faci o mica fanta cu foarfeca in mijlocul colii de spuma, incurajandu-l apoi pe cel mic sa „hraneasca” testoasa cu monede.

Dupa ce ai terminat de cusut, deseneaza-i testoarei o fata zambitoare si ofer-o copilului tau!

Sursa: krokotak.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s