Cat de necesara este o perna pentru bebelusi?

Cat de necesara este o perna pentru bebelusi?

Chiar daca sa dormi pe o perna este ceva normal pentru tine, prichindelul tau s-ar putea sa nu fie de aceeasi parere. De la ce varsta incepi sa te uiti dupa o perna pentru bebelusi? Afla acum, la Parinti de Pici.

Copiii de pana la 2 ani nu au neaparat nevoie de o perna sub cap. Din contra, acest obiect poate impiedica dezvoltarea bebelusului. Pana la cateva luni, este chiar recomandat sa il lasi sa isi gaseasca singur o pozitie de somn, naturala pentru el. Cu o perna, exista riscul ca micutul tau sa se sufoce.

Astfel, cel mai bine este sa astepti pana cand puiul tau mai creste si cand poate dormi intr-un pat mai mare.

„Eu nu simt nicio graba in a-i aseza fetitei noastre o perna sub cap, mai ales ca nici eu nu sunt o mare fana a pernelor in timpul somnului”, spune Georgiana, mama de pici.

Afla din emisiune situatiile in care apare nevoia de o perna pentru bebelusi.

Perna pentru bebelusi la nevoie

Sunt situatii in care puiul tau va avea nevoie sa doarma cu capul putin mai ridicat, anume cand are nasul infundat. Daca micutul tau este racit, il poti ajuta sa respire mai usor cu un suport de dormit pentru bebelusi. Nu trebuie sa fie o perna, ci poate fi si un prosopel impaturit si strecurat sub cearsaf.

Iar cand ajungi in momentul in care incepi sa te uiti dupa o perna pentru bebelusi, alege una mai mica decat pernele normale si asigura-te ca nu este foarte moale, pentru a asigura dezvoltarea bebelusului in conditii optime.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s