Cum depistezi alergiile alimentare la bebelusi

Cum depistezi alergiile alimentare la bebelusi

Pentru a evita reactii alergice la copiii mici, este nevoie sa acordam o atentie sporita alimentatiei, atat in cazul lor, cat si in ceea ce ne priveste pe noi, parintii lor. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa depistezi si sa eviti alergiile alimentare la bebelusi.

Alergiile la copii pot sa apara din diverse cazuri. Un factor des intalnit este istoria familiei. Daca unul sau ambii parinti ai micutului sunt alergici, sansele sunt foarte mari ca alergia sa se transmita si la copilul lor. Totodata, conteaza foarte mult regimul alimentar al mamicii in timpul alaptarii.

Unii prichindei pot avea reactii alergice chiar si la laptele matern, cu toate ca astfel de reactii sunt mai rare. In majoritatea cazurilor, alergiile alimentare la bebelusi incep sa se observe odata cu diversificarea.

De aceea pentru a evita orice probleme, este indicat sa eliminam din meniu foarte multe alimente cu potential alergen, cum ar fi produsele lactate, citricele si capsunile, ouale, nucile, arahidele si o mare parte din cereale.

De asemenea, specialistii recomanda ca, in diversificare, sa introducem treptat alimentele noi in meniul micutilor, pentru a avea timp sa observam posibile reactii alergice la copii.

Mai multe despre alergiile alimentare la bebelusi iti spune mamica Georgiana, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s