Diversificarea alimentatiei, fara riscul de alergii

Diversificarea alimentatiei, fara riscul de alergii

Multi parinti se tem ca, odata cu diversificarea alimentatiei, puiul lor ar putea dezvolta o reactie alergica. La Traieste Sanatos cu Simona, iti oferim sfaturi utile, care il vor feri pe cel mic de posibile alergii.

Fiecare copil are o personalitate dietetica”, spune dr. Ana Culcer, medic primar pediatru.

Cu alte cuvinte, chiar daca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa incepem diversificarea alimentatiei in jurul varstei de 6 luni, fiecare parinte trebuie sa tina cont de nevoile copilului sau. De exemplu, dupa cum sugereaza si dr. Ana Culcer, diversificarea poate incepe chiar de la 5 luni pentru copiii supraponderali.

Apoi, daca exista alergii in familie, daca stii ca ai o reactie alergica la un aliment anume, este bine sa nu incluzi acel aliment in diversificare, intrucat alergiile se pot mosteni.

Mai multe sfaturi despre diversificarea alimentatiei poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s