Rolul jocului in dezvoltarea copilului

Rolul jocului in dezvoltarea copilului

Joaca este un instrument extraordinar in dezvoltarea copilului si in relatia dintre tine si puiul tau. Descopera acum, la Meditatii pentru parinti, cat de important este rolul jocului in viata familiei.

Prin ras si actiuni jucause, se pot rezolva multe probleme de comportament, ajungem la o conectare mai profunda cu cei mici si aflam lucruri noi unii despre ceilalti.

De cate ori mergem noi la copilul nostru si il intrebam daca vrea sa se joace ceva?” – intreaba Sorin Lucaci, psiholog si PR la Editura Herald. Din pacate, raspunsul este ca de prea putine ori. Noi, adultii, spunem ca nu avem timp si de-abia reusim sa ne desprindem de la activitatile noastre cand copilul vine la noi sa se joace. Dar ce-ar fi sa mergem noi, parintii, spre copii si sa le propunem un joc?

Rolul jocului poate fi si de a-i ajuta pe cei mici sa isi exprime emotiile. De exemplu, puteti sa faceti un joc de rol, in care copilul se joaca de-a parintele si tu devii copilul. Astfel, poti vedea ce simte micutul tau fata de tine, fata de comportamentul tau.

Mai multe informatii despre rolul jocului in viata familiei poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s