Cum alegi jucaria potrivita?

Prin jocurile si jucariile pe care le cumperi, tu alegi ce si cum vor invata copiii. Atunci, ai grija ce alegi. De ce este nevoie sa tii cont cand ii iei micutului tau o jucarie?

Instrumentele cu ajutorul carora copiii exerseaza si capata informatii despre lumea inconjuratoare sunt jucariile. Prin joc, orice om incepe sa isi dezvolte inteligenta si afectivitatea.

Cum alegem jucaria potrivita?

Inainte de a-i oferi o jucarie copilului,  ar trebui sa iei in considerare urmatoarele:

  • alege activitatile care ii fac placere copilului, nu tie;
  • depaseste stereotipurile legate de diferenta de sex, deoarece sunt multe fetite carora le plac masinile si baieti care ar dori sa insire margele;
  • inlocuieste jucariile in functie de stadiul de dezvoltare al copilului – asemeni hainutelor care raman repede mici, si jucariile trebuie schimbate.

Nu este o tragedie daca, dupa o saptamana chiar, jucaria fie a fost „studiata” iremediabil, fie nu mai prezinta interes. Ea nu „creste” impreuna cu micutul tau.

  • incearca sa-i oferi copilului, inca de la inceput, posibilitatea de a-si dezvolta creativitatea.

Cu un strop de rabdare, de vointa si multa, multa dragoste, putem ajuta mainile mici sa creeze lucruri mari. Ideile si sentimentele pot prinde viata chiar dintr-o bucata neinsemnata de hartie sau un bulgare de plastilina. Hai sa cultivam inteligenta mainilor!

Jocul copiilor se schimba pe masura ce mintea si corpul se dezvolta!

Observa-i punctele forte. Nu toti copiii au darul de a fi oratori sau matematicieni desavarsiti. Sunt unii care se exprima cu mai multa usurinta prin desen, pictura, improvizand ceva cu jucariile sau construind.

Afla cum este copilul tau in realitate, fara a construi o imagine despre cum ai vrea tu sa fie. Si, odata ce ai aflat, nu irosi aceste atuuri in activitati pentru care manifesta mai putina inclinatie.

Pune-le la dispozitie mijloacele necesare pentru dezvoltarea talentelor si vei pune bazele adultului echilibrat emotional de maine.

Ce invata copiii atunci cand se joaca?

Cu ce ii place micutului tau sa se joace?

Autor articol: Oana Anghel – Editor Web Itsy Bitsy

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s