De ce cumparam atatea jucarii?

Este normal sa vrei ca micutul tau sa nu duca lipsa de nimic. Totusi, de ce le cumparam copiilor atatea jucarii? Care sunt efectele? Afla aici.

Joaca si jucariile sunt foarte importante in dezvoltarea copilului. Cu ajutorul lor, cel mic descopera lumea inconjuratoare, isi testeaza creativitatea, invata comportamente sociale si lista poate continua.

Pe de alta parte, prea multe jucarii pot „fura” din placerea jocului liber si pot dauna imaginatiei. Iar motivele pentru care luam atatea jucarii sunt diverse, pornind de la insistentele copilului si pana la alinarea sentimentului de vinovatie, in cazul parintilor.

Mai multe pe acest subiect ne spune psihologul Oana Mihalcea. Urmareste urmatoarea meditatie la minut si spune-ne ce parere ai despre jucariile copilului tau.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Un comentariu la „De ce cumparam atatea jucarii?”

  1. Sunt multe motivele pentru care cumparam jucarii copiilor nostri. Fiecare dintre noi probabil si-a dorit in copilarie mai multe jucarii desii probabil tot mai bine ne distram cu lucrurile „inventate” de noi insine si care ne faceau imaginatia sa ne zburde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s