Copiii nostri in era digitala: o conferinta pentru parintii secolului XXI

Rolul tehnologiei in viata copiilor este (sau ar trebui sa fie) o preocupare importanta a parintilor din zilele noastre.

Cat timp ar trebui copiii sa petreaca in fata ecranelor, care sunt riscurile la care se expun, cum ii putem proteja si ce e nevoie sa stim despre relatia copiilor nostri cu tehnologia?

Raspunzand nevoii parintilor de a gasi raspunsuri si solutii la aceste provocari, English Kids Academy a lansat in 2018 Conferintele EKA, cu tema „Copilul meu si tehnologiile”. 

Editia I a fost un succes modest dar solid, cu peste 250 de participanti si o personalitate precum Virgil Iantu in rolul de moderator.

Editia a II-a a cunoscut o crestere semnificativa, castigand un co-organizator cu buna reputatie pe piata cartii romanesti, Editura Niculescu, fiind gazduita de o institutie universitara prestigioasa, Politehnica Bucuresti, strangand 700 de participanti si avand un speaker principal din randul celor mai apreciati experti mondiali: pe cyberpsihologul Mary Aiken.

Anul acesta, conferinta ajunge la a III-a editie si este intitulata „Copiii in era digitala”.

Conferinta se va desfasura online sambata, 24 octombrie 2020, intre orele 18:00 si 20:00, si prilejuieste iar publicului roman o intalnire marcanta cu Diana Graber.

Diana Graber este co-fondatoarea Cyber Civics, program de educatie digitala pentru copii implementat in 47 de state din SUA, prin care se pun bazele cybereticii si ale cetateniei digitale in randul elevilor de gimnaziu.

Diana Graber este, de asemenea, autoarea cartii „Raising Humans in the Digital World: Helping Kids Build a Healthy Relationship with Technology„(2019), a carei versiune in limba romana va fi lansata de Editura Niculescu cu ocazia conferintei.

In cadrul conferintei vor fi abordate subiecte precum:

  • pregatirea socio-emotionala a copiilor inainte de intalnirea cu tehnologia;
  • mentinerea echilibrului dintre sederea in lumea virtuala si timpul petrecut in viata reala;
  • evitarea pericolelor din mediul online (cyberbullying, stiri false, pradatori sexuali, etc.);
  • prezervarea confidentialitatii si a reputatiei online utilizarea tehnologiei de catre copii intr-un mod sanatos, avizat, etic si productiv.

Conferinta „Copiii in era digitala. Cum ii ajutam sa aiba o relatie sanatoasa cu tehnologia” este co-organizata de International House Bucuresti, prin English Kids Academy (EKA) si Editura Niculescu.

Pentru inscrieri si informatii, contactati englezapentrucopii@ih.ro.

Autor articol: Ilinca Stroe


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s