Cat de expus este copilul tau la efectele tehnologiei?

Ecranele au ajuns sa fie prezente aproape permanent in viata noastra si tot mai devreme in viata copiilor nostri. Fie ca e vorba de tablete, telefoane mobile inteligente, ipad-uri, ipod-uri, calculatoare, laptopturi sau televizoare, ecranele sunt parte din viata noastra.

Tocmai din acest motiv e nevoie sa le dezvoltam copiilor obiceiuri de folosire echilibrata a tehnologiei moderne.

Pentru a surprinde efectele pe care utilizarea tehnologiei le poate avea asupra copiilor iti propunem sa raspunzi (cu DA sau NU), la chestionarul de mai jos:

1. Copilul are accese de furie sau devine agresiv atunci cand ii ceri sa se opreasca din folosirea ecranelor?

2. Copilul devine agitat atunci cand ii ceri sa se opreasca din folosirea ecranelor sau se simte mai bine si mai calm atunci cand le foloseste?

3. Copilul minte in legatura cu folosirea ecranelor sau se ascunde undeva pentru a nu fi vazut ca le foloseste?

4. Copilul arata lipsa de interes fata de alte lucruri care nu sunt conectate la ecrane (de exemplu: joaca fara ecrane, mersul la scoala, jocul cu alti copii)?

5. Copilul prefera sa petreaca timp pe ecrane in loc sa petreaca timp cu prietenii si nu este interesat de nimic altceva decat de folosirea ecranelor?

6. Copilul refuza sa mearga la culcare din cauza folosirii ecranelor sau are dificultati in a dormi fara ele?

7. Copilul pare preocupat de folosirea ecranelor si le foloseste pe o durata de timp tot mai mare?

8. Copilul spune ca viata e plictisitoare fara ecrane iar folosirea acestora este singurul lucru care pare sa il motiveze pe copil?

(Sursa: Dr. Kimberly S. Young, „The 3-6-9-12 Parenting guidelines for technology use at home.”)

Daca ai raspuns cu DA la cel putin 3 din intrebarile de mai sus inseamna ca exista un risc asociat cu modul in care copilul tau foloseste ecranele in viata lui.

Mary Aiken

Pe 12 octombrie poti afla de la dr. Mary Aiken, unul din cei mai reputati specialisti din lume in cyberpsihologie, ce poti face pentru a-i cultiva copilului obiceiuri de folosire echilibrata a tehnologiei, in functie de varsta lui.

Dr. Mary Aiken este principalul speaker al Conferintei „The Cyber Effect”, care are loc sambata, 12 octombrie 2019, intre orele 9:00 si 13:30, in Aula Magna a Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Mai multe detalii despre conferinta gasesti aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s