Copiii isi pot antrena puterile la Turul Ciclist al Romaniei

Copiii intre 3 si 14 ani isi pot antrena energia si curajul participand la competitiile organizate special pentru ei de catre Federatia Romana de Ciclism.

Alaturi de Auchan, in calitate de partener principal, Federatia anunta o serie de competitii conexe, dedicate amatorilor la Turul Ciclist al Romaniei, care se desfasoara intre 31 august si 5 septembrie.

Trei dintre competitii sunt dedicate copiilor – la Timisoara, Deva si Bucuresti, iar una adultilor – pe catararea de la Paltinis.

Cursele de copii sunt deschise tuturor participantilor intre 3 si 14 ani, in competitie fiind acceptate bicicletele cu pedale, fara pedale sau cu roti ajutatoare.

Seria evenimentelor incepe in 30 august la Timisoara, cu o Cursa a Copiilor programata in Parcarea Universitatii de Vest. Inscrierile se fac la fata locului incepand cu ora 15.00, iar concursul se desfasoara pana la ora 18.00, inainte de prezentarea echipelor si ceremonia de deschidere oficiala a Turului Romaniei.

Pe 1 septembrie, cand in Tur se desfasoara prologul prin centrul orasului Timisoara, Cursa Copiilor se muta la Deva, pe Bulevardul 22 decembrie, intersectia cu Bulevardul Nicolae Balcescu. Si aici, inscrierile se fac la fata locului incepand cu ora 14.00, iar concursul se desfasoara pana la ora 16.00, inainte ca plutonul profesionist sa ajunga la finish-ul din Deva.

Ultima Cursa de Copii din seria dedicata evenimentelor conexe Turului Romaniei va avea loc in data de 5 septembrie, la Bucuresti, pe Bulevardul Kiseleff, unde se desfasoara si ultima etapa din Mica Bucla. Inscrierile incep la 11.00, iar concursul se desfasoara intre orele 11.30-13.00, inainte de marea finala a Turului Romaniei 2021.

De asemenea, pe 2 septembrie, cand in Tur se desfasoara etapa regina, cu sosire la Paltinis, adultii amatorii se pot intrece in competitia King of the Mountain, desfasurata pe aceeasi catarare, pe o panta medie de 5%, care pe alocuri ajunge si la 14%. Cursa este accesibila atat participantilor pe cursiere, cat si celor cu MTB. Evenimentul va avea startul comun si sosirea comuna a doua curse, una care se va desfasura pe sosea – „King of the Road” – si una care se va desfasura pe off-road – „King of the Off-Road”.

Evenimentul, organizat in colaborare cu ciclism.ro, va incepe in jurul orei 12, cu preluarea numerelor de concurs. Inscrierile se fac pe kingofthemountain.ro.

Participarea la toate evenimentele conexe Turului Romaniei este gratuita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s